måndag 20 oktober 2008

Syrlig kladdkaka

Jag har länge letat efter ett bra recept på kladdkaka. Sökandet fortsätter men här är i alla fall en variant jag själv hittade på utifrån ett standardrecept. Den blir lite syrlig med citrongodis-eftersmak. Hursomhelst är den väldigt god.

Ingredienser:

100 g smör/margarin
3 dl socker
2 ägg
1/2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
7 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
ca 2 msk flytande honung med citron

1. Smält smöret. Medan det fortfarande smälter eller är varmt, häll i honungen och rör så att den löser sig ordentligt. Ta av kastrullen från värmen.

2. Vispa socker och ägg för hand så att de blandas och smeten blir lite luftig. Blanda i salt, vaniljsocker, och kakao. Rör om ordentligt. Blanda i mjölet och rör så att inga klumpar finns.

3. Blanda i smöret/honungen.

4. Smörj en form (rund ca 22-25 cm i diameter). Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 150 grader. Provstick i mitten. Kakan ska vara kladdig men inte smetig.

Lycka till!

Inga kommentarer: